PORTAL

» Strona główna
» Archiwum newsów
» Forum
» Redakcja serwisu
» Linki
» Reklama
» Wyszukiwarka

FANKLUB

» O fanklubie
» Historia
» Zarząd
» Członkowie fanklubu
» Spotkania
» Punkty lansu

PROJEKTY

» Koszulki
» Przypinki
» Liga Miniatures
» Fanfilm
» Portale społecznościowe
» Inne

ZAPOWIEDŹ

XXI spotkanie
17 kwietnia 2010

Reklama

PRAKSEUM stoi na serwerze:
linuxpl.com

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Temat: Star Wars: The Old Republic

Strona główna forum » Gwiezdne wojny: Saga i Expanded Universe » Gry Star Wars

RE: Star Wars: The Old Republic » 24-08-2009 00:07 [#81]

Szczerze powiedziawszy jestem rozczarowany. Oczekiwałem czegoś lepszego. Jesli to ma tak wyglądać....zostaje przy WoW'ie.

Asimmo Adenn
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 17.01.07

- Be patient... Let them make the first move.
- Wipe them out.. all of them.
- Your powers are weak, old man.
- Only your hatred can destroy me
- If you want to live, there is a power that can save you.
- Accept the dark side of the force.. Let its fathomless energy flow into you.. You must surrender to the dark side!
"Gar Aruetyc Jetiise lise nau'ur ca ti jetii'kade, a'a'denla Siite hibira atiniir darasuum."

img167.imageshack.us/img167/4932/ubd1083js5.png

RE: Star Wars: The Old Republic » 24-08-2009 15:35 [#82]

Gra prezentuje się bardzo dobrze. Możliwe, że i ja będę w nią grał (zwłaszcza, że ma być bez abonamentu).

Fixer
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 16.01.07

Edytowane przez Fixer dnia 24-08-2009 15:39

RE: Star Wars: The Old Republic » 24-08-2009 15:43 [#83]

A ja myślę, że jest za bardzo WoW'owa. Ekran wygląda bardzo podobnie i taka animacja postaci ;/

Moonwalker
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 23.05.08

RE: Star Wars: The Old Republic » 24-08-2009 16:07 [#84]

Jeżeli to ma być MMORPG - jak dobrze rozumiem. To to będzie ssało pałę aż po same pomidory. I mnie nie tyle WoWa co Guild Warsa przypomina. [Nawet kółko w okół targetu jest takie same]

Po obejrzeniu kawałka jest dynamiczne - niby fajnie. Ale jeżeli ma być bez abonamentu zapewne będzie tego mało. (Bo mogą powiedzieć że jest 100 planet, ale co z tego jak na każda mamy dwie instancje? :P) Albo będzie strasznie zbugowane.

I nie wiem która opcja jest bardziej optymistyczna.

Dojdzie tez mało rzeczy - bo jest darmowa. [jak w Guild Wars]

Poza tym tego "kupny" engine [no może poza Unreal'ami] nigdy nie robi dobrze dla RPGów.

Klotek
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 23.06.09

RE: Star Wars: The Old Republic » 24-08-2009 19:49 [#85]

To, że będzie bez abonamentu, to nie znaczy, że oni nie będą czerpać z tego korzyści i co z tego wynika, że gra nie będzie dobra. Jej system będzie się opierał na mikrotranzakcjach, dzięki czemu będzie dobrze funkcjonowała, a nie będzie przymusowych opłat.

Fixer
Awatar
Użytkownik

RE: Star Wars: The Old Republic » 24-08-2009 20:32 [#86]

Fixer, a grales w jakies MMO kiedys? Bo ja w duza ilosc. GW tez ma "mikroplatnosci" - kupisz sobie sloty na postaci - i imho dzieki temu ta gra istnieje.

Dla Ciebie to gra Star Wars - dla mnie bardziej zwykła budżetówka na kupnym Engine do MMO.

Trzy przykłady z zycia gier:
Abonament - WoW i zeby nie bylo Lineage 2: Stałe duże updaty. [haha, joke] Natychmiastowa obsługa GMa. Bla bla.
Mikropłatności - Guild Wars: W ciagu 4 lat: jedna nowa instancja. 3 płatne updaty. 1 mały płatny update - 3 osoby obslugujace gre teraz. Małe płatne nowości co roku. [Choć fakt, początek był obiecujący i była to moja ulubiona gra. Tyle ze zrobila sie budżetówka]
Darmowe [aka kup i graj 4 ever] - Fury: Nadzieja 2008 roku, po ~8 miesiącach gra nie istnieje

Klotek
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 23.06.09

RE: Star Wars: The Old Republic » 25-08-2009 12:45 [#87]

Eeerg... Tak trochę... Hm... Po grze w WoW'a oczekiwałem czegoś lepszego, naprawdę. Grafika to przyznam wygląda ładnie, mi się podoba. Ruchy postaci też takie w miarę. Ale to jak on strzelał z tego blastera... No, jakoś nieklimatycznie to wyglądało, nie wiem. Czegoś mi brakuje.
Zobaczę, zobaczę, ale nie daję ręki że będę w to grał nadmiernie... Szczególnie że planuję zdobycie WotLKa i planujemy ze znajomym zakup jak wyjdzie Cataclysmu i granie na globalnym serwerze WoW.
Na tę chwilę moje zdanie jest neutralne, ale kto wie, może WoW w końcu będzie miał godnego rywala :]

Herkay
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 09.03.07

A jo!

RE: Star Wars: The Old Republic » 25-08-2009 18:40 [#88]

Godny rywal? Do WoW'a? Ciężka sprawa. Musieliby się naprawdę bardzo postarać.

Asimmo Adenn
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 17.01.07

- Be patient... Let them make the first move.
- Wipe them out.. all of them.
- Your powers are weak, old man.
- Only your hatred can destroy me
- If you want to live, there is a power that can save you.
- Accept the dark side of the force.. Let its fathomless energy flow into you.. You must surrender to the dark side!
"Gar Aruetyc Jetiise lise nau'ur ca ti jetii'kade, a'a'denla Siite hibira atiniir darasuum."

img167.imageshack.us/img167/4932/ubd1083js5.png

RE: Star Wars: The Old Republic » 25-08-2009 19:43 [#89]

Ta gra nie była i nie będzie WoWem. To po prostu KotOR z "MMO" na początku. Nie oczekuję po tej grze nie wiadomo czego - po prostu liczę na fajną fabułę, którą będzie można przejść wraz z kilkoma kumplami i tyle. Kupię, pogram z miesiąc, może dwa i wrócę do innych gier. BioWare to nie Blizzard, nie oczekujmy po nich nie wiadomo czego.

Mr. Hania
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 20.01.07

img231.imageshack.us/img231/7686/userbar447051xf1.gif

RE: Star Wars: The Old Republic » 12-10-2009 19:14 [#90]

"Star Wars: The Old Republic
Developer Dispatch: Tworzenie Coruscant - wersja PL"

Filmik prezemtujacy tworzenie Corusant
http://www.gry-on...p?ID=12439

limakf
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 08.10.07

FORZA LAZIO

Qui desiderat pacem, praeparet bellum -
- niech ten kto pragnie pokoju szykuje się na wojnę.

A jak już ktoś w naszym kraju powiedział na dziadostwo nie ma miejsca, niech dziadostwo spieprza do siebie

RE: Star Wars: The Old Republic » 13-10-2009 18:24 [#91]

można starać się o bycie betatesterem na stronie ja się tam chyba zaaplikowałem ale nic nie dostałem jeszcze :(

Fehu
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 21.01.07

Moje Profile:www.hatchet.yoyo.pl/lastfm.pngwww.hatchet.yoyo.pl/naszaklasapl.png
gfx.efotek.pl/images/s454caj2aq297q3zaig7.gif
gfx.efotek.pl/images/j8ocepga5euxuhcz9acf.jpg
www.e-legnica.net

RE: Star Wars: The Old Republic » 12-12-2009 08:00 [#92]

dwie nowe klasy opublikowali wczoraj chyba z tego co tam z maila wynikało teraz są po 4 klasy dla każdej strony

Trooper Smuggler Jedi Knight Jedi Consular
Bounty Hunter Sith Warrior Imperial Agent Sith Inquisitor

http://www.swtor....et/classes

Fehu
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 21.01.07

Moje Profile:www.hatchet.yoyo.pl/lastfm.pngwww.hatchet.yoyo.pl/naszaklasapl.png
gfx.efotek.pl/images/s454caj2aq297q3zaig7.gif
gfx.efotek.pl/images/j8ocepga5euxuhcz9acf.jpg
www.e-legnica.net

RE: Star Wars: The Old Republic » 31-12-2009 20:31 [#93]

Gra właściwie do gatunku wiele nie wniesie, będzie to typowe mmo przeniesione w realia SW, co samo w sobie jest już powodem do spędzenia paru godzin online :P a co do postaci to mam nadzieje rozpocząć Jedi Consularem poźniej może inkwizytorem ale to juz sie okaże w grze ;D

DarthKyuubi
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 08.08.08

RE: Star Wars: The Old Republic » 22-06-2010 09:02 [#94]

Jeżeli już skończyliście się orgazmować trailerem tFU2 (który na mnie specjalnie wrażenia zbyt wielkiego nie zrobił) to zacznijcie się lepiej podniecać tORem bo to już jest coś:
http://www.youtub...Ovbv-LkK6w (stary trailer, tak jakby ktoś nie widział jeszcze :x, zresztą i tak jest zajebisty i mogę go oglądać w kółko)
http://www.youtub...BGvAJ6-SsY (nowy też zajebisty (a ludziom się średnio podoba - jak tak można?!))
http://www.youtub...7WHHQokRGs (to też jest stare ale polecam przewinąć do 2:35 i wsłuchać się w co mówią - zgaśniecie :D)
http://www.youtub...W-14jZvKL0 (tutaj dowiemy się dlaczego tOR w choć jednym miejscu będzie lepszy od WoWa)

Podsumowując: dla mnie tOR > tFU.

Mr. Hania
Awatar
Użytkownik

RE: Star Wars: The Old Republic » 22-06-2010 17:10 [#95]

Te uważam, że tOR wypada dużo lepiej ;P

Fixer
Awatar
Użytkownik

http://frixer.wor...

RE: Star Wars: The Old Republic » 23-06-2010 14:41 [#96]

wow>tor>tfu2

Popek
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 23.05.09

i.imgur.com/D0yxW.png

RE: Star Wars: The Old Republic » 01-07-2010 11:50 [#97]

Powiem wam, że zaczynam się jednak ostatnio zastanawiać, czy w moim przypadku nie będzie to raczej tor>wow, bo z dodatków, nowości, newsów i ulepszeń do WoWa coraz bardziej tracę chęć gry w to. Gra jest coraz łatwiejsza i gra w nią coraz więcej "płaczków" którzy po znalezieniu lepszego od siebie przeciwnika wszczynają afery na forach, w gildiach, wszędzie gdzie się da.
Czekam więc na TOR i chyba jednak pogram sobie w tę grę Przemytnikiem bądź Łowcą Nagród.

Herkay
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 09.03.07

A jo!

RE: Star Wars: The Old Republic » 02-07-2010 01:04 [#98]

tia a mówisz to ponieważ znasz się na tym bo grasz na oficjalu

Popek
Awatar
Użytkownik

Data rejestracji: 23.05.09

Edytowane przez Popek dnia 13-07-2010 20:08i.imgur.com/D0yxW.png

RE: Star Wars: The Old Republic » 16-07-2010 23:11 [#99]

Nowy gameplay (no w sumie nie taki nowy, ale ja dopiero dzisiaj go znalazłem):
http://www.youtub..._embedded#!

Cóż... nie ma tam niczego czego nie byłoby w WoWie niestety. Z tą różnicą, że tutaj mają blastery i miecze świetlne. Za mało dynamiki, panowie z BioWare, za mało dynamiki. Świetny system dialogowy faktycznie robi wrażenie i na pewno skradnie Blizzardowi jakąś część graczy. Niestety, era gier MMO z target systemem powoli się kończy - wchodzenie na rynek z czymś co WoW miał kilka lat temu (plus ewentualnie kilka dodatków) to stanowczo za mało. Przyjdzie TERA, przyjdzie KUF2 i inne next-genowe MMO - WoW i tOR pójdą do piachu. Obym się mylił.

Mr. Hania
Awatar
Użytkownik

Przeskocz do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
155,994 Unikalnych wizyt